close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
forward Mer info
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Välj ett alternativ nedan för att få så bra hjälp som möjligt


Härmed godkänner jag att min personliga information lagras enligt vår Integritetspolicy för att handlägga mitt ärende.


Härmed godkänner jag att min personliga information lagras enligt vår Integritetspolicy för att handlägga mitt ärende.

Minireningsverk för enskilt avlopp

Vad är ett minireningsverk

Ett minireningsverk är precis som namnet antyder ett reningsverk i mini format. Det är uppbyggt enligt samma principer som i stora kommunala avlopp men renar mindre mängder vatten och är därför lämplig att använda för rening av avloppsvatten för fastigheter med enskilt avlopp. Minireningsverket grävs ner i marken och har därför en liten visuell påverkan på din tomt.

Innehåll:

Hur fungerar ett minireningsverk?

En fördel med att installera ett minireningsverk för enskilt avlopp är att det är lätt att kontrollera dess funktion samt utföra eventuell provtagning och på så sätt säkerställa att det uppfyller reningskraven.

Minireningsverk klarar av att rena både BDT- och WC vatten (svartvatten) och finns i utföranden som passar både normal- samt hög skyddsnivå.

Livslängden på ett minireningsverk är också betydligt längre än på tex. en infiltrationsanläggning vilket i slutändan ger ett ekonomiskt fördelaktigt reningsalternativ. Minireningsverk har antingen inbyggd slamavskiljning eller så använder man en separat slamavskiljare före minireningsverket. För blandat avloppsvatten BDT+WC vatten behöver slamavskiljaren vara av trekammarbrunnsmodell. 

Med eller utan kemikalier?

Under senare år har det dykt upp Bioreningsverk vilket motsvarar funktion och utformning som minireningsverk med den stora skillnaden att dom inte använder kemikalier som rening av fosfor.

Reningen sker i det flesta fall av en passiv och naturlig rening med hjälp av naturmaterial, flertalet använder sig av en mineral som har unika egenskaper som säkerställer optimal rening av fosfor och ett kretslopp. Där av den biologiska reningen som skapat Bioreningsverk.

Val av minireningsverk

Vilket minireningsverk som passar just dig bäst är svårt att säga. Ofta har din kommun mycket att säga till om kring vilket minireningsverk som passar bäst. I vår guide så har vi sammanställt det just du ska tänka på, och i vår kommunguide så kan du läsa mer om vad som gäller just för din kommun.

Boka kostnadsfri konsultation

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!Härmed godkänner jag att min personliga information lagras enligt vår Integritetspolicy för att handlägga mitt ärende.