close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!

Enskilt avlopp Eskilstuna

Information för dig som äger en fastighet med enskilt avlopp i Eskilstuna kommun

Enskilt avlopp i Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun har en stor andel enskilda avlopp. Med det menas avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppssystemet. Utsläpp av avloppsvatten (gäller även enskilt avlopp) regleras i Miljöbalken och klassas där som miljöfarlig verksamhet. Ansvaret för att detta hanteras enligt alla regler och föreskrifter ligger på dig som fastighetsägare.

Hur går jag till väga? Inför valet av nytt enskilt avlopp!

Om du som fastighetsägare misstänker att du har ett otjänligt avlopp eller rentav fått ett föreläggande från din kommun om att du måste åtgärda det så har vi sammanställt några viktiga punkter inför ditt kommande byte. I vår guide ”Att tänka på inför köp av enskilt avlopp”  finns allmänna råd och tips som kommer väl till pass när du står inför anläggandet av nytt enskilt avlopp. Oavsett om du ska byta ut ett gammalt eller anlägga ett vid en ny fastighet.

För att komma i kontakt med oss eller någon av våra certifierade installatörer i Eskilstuna området kontakta oss på: 08-83 64 22 eller info@svarab.se . Vi utför kostnadsfria konsultationer både på distans och genom platsbesök!

Miljövänligt minireningsverk

Ett minireningsverk klarar att rena både BDT- och WC vatten. Hos oss på Svensk Avloppsrening hittar du produkter som passar för både normal- och hög skyddsnivå.  I Eskilstuna kommun gäller hög skyddsnivå för alla enskilda avlopp. Något som är bra att ha med sig när det är dags att välja lösning för ditt nya avlopp!

Här kan du läsa mer om vad som gäller i just Eskilstuna kommun när du har enskilt avlopp, skicka in ansökan m.m: Eskilstuna kommuns hemsida.