close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!


  Härmed godkänner jag att min personliga information lagras enligt vår Integritetspolicy för att handlägga mitt ärende.

  Vad är ett minireningsverk

  Vad är ett minireningsverk?

  Ett minireningsverk är precis som namnet antyder ett reningsverk i miniformat. Det är uppbyggt enligt samma principer som i stora kommunala avlopp men renar mindre mängder vatten och är därför lämplig att använda för rening av avloppsvatten för fastigheter med enskilt avlopp. Minireningsverket grävs ner i marken och har därför en minimal visuell påverkan på din tomt.

   

  Fördelar med ett minireningsverk

  En fördel med att installera ett minireningsverk för enskilt avlopp är att det är lätt att kontrollera dess funktion samt utföra eventuell provtagning och på så sätt säkerställa att det uppfyller reningskraven.

  Minireningsverk klarar av att rena både BDT- och WC vatten (svartvatten) och finns i utföranden som passar både normal- och hög skyddsnivå samt i både plast och betong om man tittar på de produkter Eloy – Svensk Avloppsrening marknadsför. Minireningsverk finns i storlek från ett hushåll upp till flera hundra användare vilket gör det lämpligt även för samfälligheter, bostadsrättsföreningar etc. 

  Livslängden på ett minireningsverk är också betydligt längre än på t.ex. en infiltration eller markbädd vilket i slutändan ger ett ekonomiskt fördelaktigt reningsalternativ. Minireningsverk har i de allra flesta fall en inbyggd slamavskiljning.

   

  Val av minireningsverk

  Vilket minireningsverk som passar just din fastighet beror på en mängd faktorer bl.a.:

  • Normal- eller hög skyddsnivå
  • Tomtens geografiska förutsättningar
  • Hushållets belastning i volym
  • Driftkostnad
  • Beprövad produkt

  Eloy – Svensk Avloppsrenings produkter möter alla ovan faktorer på ett tryggt sätt. Till exempel har vårt vanligast sålda minireningsverk Oxyfix funnits i över 20 år på marknaden och varje år levereras tusentals nya ut till nya kvalitetsmedvetna kunder. Dessutom är Oxyfix unik i sin utformning då den är marknadens mest flexibla produkt och kan levereras i alla storlekar, i både plast och betong samt i flera olika lösningar för fosforrening vilket gör att du både kan välja den modell som möter din kommuns reningskrav och vad som passar bäst på just din fastighet.

   

   

  Observera att locken på bilden endast är lock för transport. Svarta fina plastlock finns på färdiginstallerad produkt.

  Jag vill veta mer, kontakta mig!

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!   Härmed godkänner jag att min personliga information lagras enligt vår Integritetspolicy för att handlägga mitt ärende.