close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!

Enskilt avlopp Umeå

Information för dig som skall installera enskilt avlopp i Umeå

Har du fått ett åläggande från kommunen där du behöver förbättra och förnya ditt enskilda avlopp? Eller ska du anlägga ett nytt avlopp utanför det kommunala avloppssystemet? Oavsett vad så finns det några viktiga saker du bör känna till så att din blivande avloppsanläggning blir ett långsiktigt och pålitligt alternativ.

Hur går det till och varför är det viktigt?
Enskilda avlopp, det vill säga avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppssystemet regleras i Miljöbalken och det är miljökontoret i Umeå kommun som sköter tillsyn av befintliga, och handläggning av nya, enskilda avlopp. Kommunens miljökontor bedömer vilka reningskrav som gäller för just din fastighet och om den klassas som normal eller hög skyddsnivå vad gäller utsläppskrav för både miljö- och hälsoaspekten. Som fastighetsägare har du ansvaret för det avloppsvatten som släpps ut från din fastighet och att det möter dessa krav.

Genom att ha ett tryggt avloppssystem minskar du exponeringen för skadliga ämnen i avloppsvattnet och förhindrar spridning av otjänligt vatten som kan orsaka sjukdomar och skada på miljön. Ett väl fungerande kvalitetsavlopp bidrar på så sätt till en hälsosammare livsmiljö för både människor och djurliv.

Många fördelar
Att anlägga ett fungerande enskilt avlopp är ett ansvarsfullt sätt att hantera avloppsvatten och ett steg mot en mer hållbar framtid. Det är också en investering för dig och framtida generationer då många fastigheter går vidare till barn och barnbarn. Skulle fastigheten en dag säljas är också ett välfungerande enskilt avlopp en mycket attraktiv detalj för potentiella köpare.

Det ska vara lätt att välja rätt
Hos oss på Eloy – Svensk Avloppsrening hittar du ett brett utbud av omtyckta kvalitetsprodukter som är välbekanta på miljökontoren runt om i landet. Våra avloppslösningar finns i både betong och plast och anpassas helt efter varje fastighets förutsättningar och rådande miljökrav. Minireningsverk, avlopp utan el, BDT, regnvattenåtervinning, olje- och fettavskiljare… vi har vad du behöver!
Produkterna är flexibla, robusta och mycket driftsäkra. Du kan tryggt installera ett över tid hållbart enskilt avlopp från oss.

Kan man ha större avloppslösningar?
Inga problem, våra produkter har inga begränsningar i form av storlek på fastighet. Det är vanligt att grannar går ihop och anlägger ett enskilt avlopp tillsammans och våra större produkter finns idag installerade hos många grannar, campingplatser, golfbanor och samfälligheter m.m.

Låt oss hjälpa dig!
Oavsett vilka behov just din fastighet har så erbjuder vi lösningen du efterfrågar. Det kan kännas som en djungel och svårt att veta var man ska börja, därför erbjuder vi dig alltid hjälp hela vägen, från planering till tryggt ägande och allt däremellan. Vi och våra diplomerade återförsäljare och entreprenörer utför kostnadsfria konsultationer både på distans och genom platsbesök där vi hjälper till att svara på alla uppkomna frågor. Tillsammans hittar vi rätt lösning för just dig. Och, självklart sköter vi all kontakt med miljökontoret på kommunen.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Klicka på den gula kontaktknappen intill eller skanna QR-koden nedan. Vill du istället slå en signal så hittar du våra medarbetare här.

Välkommen!