close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!

Enskilt avlopp Karlsborg

Information för dig som äger en fastighet med enskilt avlopp i Karlsborgs kommun

Enskilt avlopp i Karlsborgs kommun

Karlsborgs Kommun har en stor andel enskilda avlopp d.v.s. avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppssystemet. Drygt hälften av dessa uppfyller inte miljökraven och behöver därför åtgärdas. Miljönämnden har som mål att minst 5% av dessa otjänliga avlopp skall åtgärdas varje år. Under 2019 kommer fastigheter runt sjön Viken att synas.

Utsläpp av avloppsvatten (gäller även enskilt avlopp) regleras i Miljöbalken och klassas där som miljöfarlig verksamhet. Ansvaret för att detta hanteras enligt alla regler och föreskrifter ligger på dig som fastighetsägare.

Hur går jag till väga? Inför valet av nytt enskilt avlopp!

Om du som fastighetsägare misstänker att du har ett otjänligt avlopp eller rentav fått ett föreläggande från din kommun om att du måste åtgärda det så har vi sammanställt några viktiga punkter inför ditt kommande byte. I vår guide ”Att tänka på inför köp av enskilt avlopp”  har vi sammanställt allmänna råd och tips som kommer väl till pass när du står inför anläggandet av nytt enskilt avlopp.

Vi utför kostnadsfria konsultationer i Karlsborgs kommun så tveka inte att kontakta oss: 08-83 64 22 eller info@svarab.se

Miljövänliga minireningsverk

Ett minireningsverk klarar att rena både BDT- och WC vatten. Hos oss på Svensk Avloppsrening hittar du produkter som passar för både normal- och hög skyddsnivå. I våra reningsverk används inga kemikalier utan rening sker på biologisk väg. Om du är osäker på vilken nivå som gäller för din fastighet, ta kontakt med din kommun så får du svar!

Sedan 2013 är det Miljösamverkan östra Skaraborg som handhar ärenden som gäller enskilt avlopp i Karslborgs kommun. Här kan du läsa mer om vad som gäller i just Karlsborgs Kommun när du har enskilt avlopp, skicka in ansökan m.m: Miljösamverkan östra Skaraborgs hemsida

Tisdagen den 26 mars 2019 håller Miljösamverkan östra Skaraborg informationsträff i Karlsborg för dig som har enskilt avlopp och vi finns på plats! Läs mer här!