close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!

Enskilt avlopp Trelleborg

Information för dig som äger en fastighet med enskilt avlopp i Trelleborgs kommun

Enskilt avlopp i Trelleborgs kommun

I Trelleborgs kommun finns en mängd fastigheter som inte har tillgång till det kommunala avloppsnätet. Istället har man enskilda avlopp eller små avlopp som det ibland kallas.

Utsläpp av avloppsvatten (gäller även enskilt avlopp) regleras i Miljöbalken och klassas där som miljöfarlig verksamhet. Ansvaret för att detta hanteras enligt alla regler och föreskrifter ligger därmed på dig som fastighetsägare.

Hur går jag till väga? Inför valet av nytt enskilt avlopp!

Om du som fastighetsägare misstänker att du har ett otjänligt avlopp eller redan fått ett föreläggande från din kommun om att du måste åtgärda det så har vi sammanställt några viktiga punkter inför ditt kommande byte. I vår guide ”Att tänka på inför köp av enskilt avlopp”  hittar du allmänna råd och tips inför anläggandet av nytt enskilt avlopp. Oavsett om du ska byta ut ett gammalt eller anlägga ett vid en ny fastighet.

För att komma i kontakt med oss eller någon av våra certifierade installatörer i Trelleborgsområdet kontakta oss på: 08-83 64 22 eller info@svarab.se . Vi utför kostnadsfria konsultationer både på distans och genom platsbesök!

Miljövänliga minireningsverk

Ett minireningsverk klarar att rena både BDT- och WC vatten. Hos oss på Svensk Avloppsrening hittar du produkter som passar för både normal- och hög skyddsnivå. Om du är osäker på vilken nivå som gäller för din fastighet, ta kontakt med din kommun så får du svar!

Här kan du läsa mer om vad som gäller i just Trelleborgs kommun när du har enskilt avlopp, skicka in ansökan m.m: Trelleborg kommuns hemsida.