close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!

Enskilt avlopp Värmdö

Information för dig som äger en fastighet med enskilt avlopp i Värmdö kommun

Enskilt avlopp Värmdö kommun

Värmdö Kommun finns omkring 15.000 enskilda avlopp d.v.s. avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppssystemet.

Utsläpp av avloppsvatten (gäller även enskilt avlopp) regleras i Miljöbalken och klassas där som miljöfarlig verksamhet. Ansvaret för att detta hanteras enligt alla regler och föreskrifter ligger därmed på dig som fastighetsägare. I dagsläget bedöms att 60-70% av Värmdös alla enskilda avlopp inte når upp till gällande reningsnivåer.

Inventering av enskilda avlopp i Värmdö kommun

Med start våren 2019 kommer en inventering av fastigheter med enskilt avlopp på Djurö och Vindö att påbörjas. Inventeringen syftar till att identifiera de avlopp som inte lever upp till dagens reningskrav.

Vi är behjälpliga i allt från planering till installation och driftsättning så boka in en kostnadsfri och förutsättningslös konsultation redan idag. Just nu är Kenneth telefon: 070-897 74 50) och Jonas (telefon: 073-520 35 23) ute i ditt område, du når dem direkt eller skicka ett meddelande till: info@svarab.se så tar vi kontakt med dig.

Hur går jag till väga? Inför valet av nytt enskilt avlopp!

Om du som fastighetsägare misstänker att du har ett otjänligt avlopp eller rentav fått ett föreläggande från din kommun om att du måste åtgärda det så har vi sammanställt några viktiga punkter inför ditt kommande byte. I vår guide ”Att tänka på inför köp av enskilt avlopp”  finns allmänna råd och tips för dig som står inför anläggandet av nytt enskilt avlopp.

Miljövänliga minireningsverk

Ett minireningsverk klarar att rena både BDT- och WC vatten. Hos oss på Svensk Avloppsrening hittar du produkter som passar för både normal- och hög skyddsnivå. Har du inte redan en fungerande Trekammarbrunn (slamavskiljare) finns även reningsverk som kommer med inbyggd slamavskiljning.  I våra reningsverk används inga kemikalier utan rening sker på biologisk väg. Om du är osäker på vilken nivå som gäller för din fastighet, ta kontakt med din kommun så får du svar!

Här kan du läsa mer om vad som gäller i just Värmdö Kommun när du har enskilt avlopp, skicka in ansökan m.m: Värmdö kommuns hemsida

Under våren kan du träffa oss vid ett antal tillfällen då vi finns på plats ute på Värmdö och informerar och lösningar för dig med enskilt avlopp. All information och tider och platser hittar du här!