close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!

Enskilt avlopp Vallentuna

Information för dig som äger en fastighet med enskilt avlopp i Vallentuna kommun

Enskilt avlopp Vallentuna kommun

I Vallentuna Kommun finns ca 2.500 enskilda avlopp d.v.s. avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppssystemet. Sedan 2009 pågår en årlig inventering från kommunens sida av de enskilda avlopp som finns i Vallentuna kommun. Fram till nu har ca 1.000 avlopp fått sin översyn och 70% av dessa klarade inte dagens reningskrav.

Utsläpp av avloppsvatten (gäller även enskilt avlopp) regleras i Miljöbalken och klassas där som miljöfarlig verksamhet. Ansvaret för att detta hanteras enligt alla regler och föreskrifter ligger på dig som fastighetsägare.

Hur går jag till väga? Inför valet av nytt enskilt avlopp!

Om du som fastighetsägare misstänker att du har ett otjänligt avlopp eller rentav fått ett föreläggande från din kommun om att du måste åtgärda det så har vi sammanställt några viktiga punkter inför ditt kommande byte. I vår guide ”Att tänka på inför köp av enskilt avlopp”  har vi sammanställt allmänna råd och tips som kommer väl till pass när du står inför anläggandet av nytt enskilt avlopp.

Vi utför kostnadsfria konsultationer i Vallentuna kommun så tveka inte att kontakta oss: 08-83 64 22 eller info@svarab.se

 

Minireningsverk för enskilt avlopp

Ett minireningsverk klarar att rena både BDT- och WC vatten. Hos oss på Svensk Avloppsrening hittar du produkter som passar för både normal- och hög skyddsnivå. Reningsverken finns i utföranden från ett hushåll upp till stora verk som klarar att rena flera hundra hushåll, t.ex. samfälligheter. Nya avloppsanläggningar dimensioneras alltid för minimum ett hushåll med fem personer, även om färre personer belastar avloppet.

Det är inte lätt att välja rätt! Ta hjälp av vår produktgenerator för att se vilka produkter som skulle passa hos dig.

Om du är osäker på om din fastighet omfattas av normal- eller hög skyddsnivå eller hur stor din avloppsanläggning behöver vara ta då kontakt med din kommun så får du svar!

Här kan du läsa mer om vad som gäller i just Vallentuna Kommun när du har enskilt avlopp, skicka in ansökan m.m: Vallentuna kommuns hemsida