close
Offertförfrågan Återförsäljare Guider & Artiklar Aktuellt Kommuner
boka rådgivning
email Kontakt

phone 08-83 64 22

close

Jag vill veta mer, kontakta mig!


  Härmed godkänner jag att min personliga information lagras enligt vår Integritetspolicy för att handlägga mitt ärende.

  Katrineholms GK

  Marcus Lutteman klubbchef

  Katrineholms golfklubb – Södermanlands stolthet

  Katrineholms Golfklubb ligger i det lummiga länet Södermanland. Banan erbjuder en full 18-håls bana samt en 9-håls bana i vackra gröna omgivningar. Klubben fick utmärkelsen “mest nöjda gäster 2017 och är känd för sin berömda restaurang.

   Framtida expansion

  Golfklubbens sanitetslösningar började visa sin ålder. Den befintliga lösningen bestod av isolerade avloppstankar som tömdes regelbundet. Marcus Lutteman, klubbchef Katrineholms GK berättar:

  – Kostnaderna i samband med tömning av tankarna var ganska oöverkomliga och hade en betydande ekonomisk inverkan på årsbasis, säger han.

  Dessa var också tidskrävande uppgifter eftersom flera tömningsåtgärder krävdes under hela året. Företaget var också tvunget att se till att det uppfyllde sanitetsnormerna, särskilt när det gäller fosforbehandling. Dessutom, eftersom sportanläggningen hade en restaurang, var det nödvändigt att rena sina vatten som innehöll större mängder fett.

  En enkel lösning på ett komplext problem

  Avloppsvattnet från restaurangen krävde en särskild behandling som syftar till att fånga fettet från måltiderna för att förhindra att det stör avloppsreningsprocessen varpå en fettavskiljare valdes och installerades.

  Efter att ha analyserat avloppsproduktionshastigheten, som kan variera beroende på veckodag eller årstid, var det naturliga valet att en Oxyfix® 75 pe med fosforfilter.

  Detta gav golfklubben en högpresterande, mycket kompakt och luktfri sanitetslösning vars estetik är helt i linje med det omgivande området, vilket är avgörande för en golfbana. Reningsverket Oxyfix® 75 pe från Eloy Water består av tre separata tankar och har vuxit fram som en referenslösning över hela världen.

  En pålitlig lösning till en lågkostnad

  – Det viktigaste är att allt gjordes till en relativt låg kostnad för en sådan lösning och de största besparingarna har gjorts på installationskostnaderna. Underhållskostnaderna är också relativt låga, vilket gör att jag kan minska kostnaderna på lång sikt. Slutligen passar lösningen optimalt in i min golfklubb: ljudlös, luktfri och osynligt, avslutar Marcus.